onsdag 4 november 2009

Brunstkalendern av Emma Hamberg



Brunstkalendern av Emma Hamberg

När boken börjar så finns det 1 gård och en dröm. Ett äldre par som har 3st vuxna flickor som i sin tur har rötter från gården men har sina egna liv.

Marie är älsta systern som är bar-chef på en hårdrocksbar i Stockholm. Hon har alltid rymt från sina rötter och sett det som ett ont måste att besöka sina föräldrar på gården. Hon lever stadslivet med sin hund och har inga planer på att skaffa barn och familj fast hon är lite över 40år.

Åsa är mellan systern som gjorde sig stora pengar inom IT barnchen innan den störtade. Hon är gift och driver ett framgångsrikt dataföretag. Hon och hennes man sitter i en enorm våning i stockholm men hon känner sig misslyckad. Hon blir inte gravid.

Lena är den sista systern. Hon har 4st barn och en man sen många år tillbaka. Hon bor i ett samhälle inte långt borta från föräldrarnas gård. Hennes man driver en mack och verkstad som tar upp all hans tid. Hon lever livet alla tror att hon vill leva.

En dag så kommer det ett besked, deras pappa går hastigt bort. Världen bryter samman. I boken får man följa systrarna och mamman i deras frustration och sorger över pappans bortgång och hur man omvandlar en dröm till tre.

En rapp och humoristiskt skriven bok som genom sättet det e skrivet på inte blir en nattsvart bok utan en bok man sitter med ett leende på läpparna fast alla dystra händelser.

1 kommentar: